Prøv ølsmagning på restaurant

Det er blevet noget nære en nyklassiker af en dansk tradition at invitere vennerne på ølsmagning.

Det hænger blandt andet sammen med, at man for bare 30 år siden ikke havde det store udvalg af øl herhjemme, og man havde ikke den samme kultur for at lave special-øl, som man har set en opblomstring af med mikro-bryggerier på de seneste 15 til 20 år.

Skulle man have fat i noget forskelligt øl med smagsvarianter, så skulle man langt væk til udlandet og selv importere dem hjem i dyre domme.

Det resulterede i, at den danske ølkultur, som man til dels stadig ser den, mest hang sammen med, at man drak øl for at slukke tørsten eller blive fuld.

Ville man have smagsprøver og smagninger generelt, så kunne man gøre det med vin, whiskey, likør eller lignende. 

Men sådan er det ikke længere, hvor man bare kan fise ned i det lokale supermarked og med et snuptag og til en relativ billig penge anskaffe sig et bravt udvalg af forskellige øltyper.

Problemet er så ofte, at man ikke selv ved, hvad man har købt eller sparsomt forsøger at gøre sig klog på øllene.

Måske ender man med, at en anden ven – lige så lemfældigt – overtager taler-tronen og forkynder budskabt om øltyperne, uden vedkommende egentlig ejer reel viden på området.

Og pludselig ryger kapslerne på de mange flasker samtidig, og man blander dem sammen uden at rense glassene mellem smagsprøverne, og sanserne bliver, bogstaveligt talt, berusede, så man ikke kan genkende – eller dagen efter huske – forskel på dem, man smager/smagte på.

Hvorfor dog ikke prøve ølsmagning på en restaurant?

Her serverer kyndige vejledere afmålte smagsprøver på øl, så man rigtig kan opfange alle nuancerne i øllet under ekspert-forklaringer, mens man befinder sig i nogle hyggelige rammer af nogle omgivelserne.

Inviter vennerne ud på en anderledes form for ølsmagning.