Kom ud af dit misbrug med hjælp fra et misbrugscenter

26 februar 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Er du havenet i et misbrug, og er du i tvivl om hvorvidt du skal opsøge hjælp for at komme ud af det? Så læs med her.

Hvornår skal jeg opsøge et misbrugscenter?

Du bør opsøge hjælp hos et misbrugscenter det øjeblik dit forbrug af stoffer, alkohol eller receptpligtig medicin har nået et punkt hvor du føler det er kommet ud af kontrol.

Det er meget vigtigt at du søger hjælp i det øjeblik du når frem til denne erkendelse. Hvis du venter kan du risikere at have forspildt din chance. Du vil nemlig højst sandsynligt allerede efter kort tid være så langt inde i dit misbrug at du mister evnen til at erkende at du har et problem.

Dette sker temmelig ofte for misbrugsramte personer. Og så er du faktisk afhængig af at din familie eller dine venner kan gribe ind så du kan blive ledt på rette spor.

Misbrugscenter

Hvordan kan et misbrugscenter hjælpe mig?

Når du opsøger et misbrugscenter med henblik på behandling af afhængigheds betinget misbrug vil du først og fremmest blive tilbudt hjælp til afrusning eller afgiftning.

En sådan procedure har til formål at rense diverse afhængigheds skabende substanser ud af dit system. Når du først er af med disse stoffer vil du kunne få det fulde udbytte af den intensive terapi som følger efter.

Selve behandlings forløb har typisk en varighed på omtrent fem uger, og inkluderer terapi i grupper såvel som på individuel basis. Målet med den terapeutiske behandling er at bevidstgøre dig omkring dit misbrug og din tendens til afhængighed.

Når du kender dine egne grænser og ved hvori hverdagens fristelser består vil du minimere din risiko for atter at falde tilbage i misbruget. Og så vil du kunne opbygge en tilværelse uden afhængighed.

Du kan altid få rådgivning angående misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Stien – klik ind og læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk

 

Flere Nyheder