Hvordan lægger jeg den perfekte makeup?

22 juni 2019
Astrid Pedersen
Hvordan lægger jeg den perfekte makeup?

Hvis du ønsker at lægge en flot makeup – hvad end det drejer sig om aften makeup eller makeup til hverdagen på kontoret – er det vigtigt, at du først anskaffer den rette makeup. Det kan godt være vanskeligt at udvælge den helt rigtige makeup. Markedet for makeup i alle afskygninger kan sagtens synes rigtig stort og uoverskueligt, og det at skulle finde rundt i primers, foundations, concealer, highlighters, contouring, blushes og andre typer makeup kan godt være svært, hvis man ikke ved så meget om det.

Men i bund og grund handler det om at udvælge makeup, som for det første passer til din hudtype, og for det andet går godt i spænd med din hudtone. Når du vælger foundation, skal du for eksempel være opmærksom på, at en fedtet hud med tendens til urenheder klarer sig bedst med en oliefri version. En let pudder agtig foundation vil forhindre, at huden begynder at glinse i løbet af dagen. Og samtidig vil den kunne absorbere den overskydende talg produktion fra din hud, således at overfladen bliver ensartet og mat.

En tør hud kræver der imod en foundation, som giver huden fugt og næring. Ellers vil hele den fine makeup hurtigt krakelere, og i øvrigt fremstå tør og pudret. Sensitiv hud er bedst tjent med foundation (og øvrig makeup) baseret på naturlige ingredienser og uden tilsætningsstoffer. Og har du hud med tendens til pletvis rødme, vil en concealer med en grønlig nuance kunne afhjælpe dette problem.

Køb din makeup i online shop

Det anbefales, at du tester de forskellige typer makeup – eventuelt i et stormagasin eller lignende. Når du så har fundet de makeup elementer, som passer perfekt til dig, kan du med fordel gå online og købe dem – og derved spare penge. Du kan finde et stort udvalg af makeup på sephora.dk

Flere Nyheder