Hvilke typer udendørs legetøj skal jeg vælge?

12 juni 2021
Astrid Pedersen

Står du for at skulle vælge udendørs legetøj og legeredskaber til haven, er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i dine børns alder og præferencer. De helt små vil med sikkerhed have stor glæde af en hyggelig sandkasse hvor de kan bygge sandslotte og bage sandkager dagen lang.

Når du køber sandkasse til haven skal du være opmærksom på at vælge en model med låg så at sandet kan beskyttes mens sandkassen ikke er i brug. På den måde kan du undgå at sandet bliver vådt og hårdt efter et regnskyl, eller at ræve, fugle og andre dyr klatter i sandet.

Køb et gyngestativ eller et legetårn til de lidt større børn

De større børn stiller lidt højere krav til udendørs legetøj og legeredskaber. Der skal noget mere fart over feltet – og derfor bør du kigge i regning af mere aktivitets prægede redskaber. Du kan for eksempel investere i et solidt gyngestativ. Børn elsker at gynge, og netop denne aktivitet er utroligt god for udvikling af balance og koordinations evner.

Skal der lidt mere leg ind over vil et legetårn, som integrerer legehus, gyngestativ, klatrestativ og rutsjebane være smart. Et legetårn fylder ikke så meget som de enkelte legeredskaber hver for sig men giver alligevel mulighed for fantasifuld leg dagen lang.

Havetrampolin og havepool – hvis du har pladsen

Vil du virkelig sætte trumf på din hjemmelegeplads kan du opsætte en lækker pool hvor børnene kan køle sig ned når solen virkelig bager.

En have trampolin er også lig med timevis af leg og aktivitet. Vær dog opmærksom på at mange bolig foreninger har regler angående opstilling af have trampoliner. Skulle det stå i jeres regler at have trampoliner ikke må opstilles kan du i stedet forhøre dig om muligheden for en nedgravet trampolin.

Find udendørs legetøj på https://www.ude-leg.dk/ – og meget andet sjovt.

Flere Nyheder