Husk at give dit trægulv plejeolie

10 marts 2020
Camilla Skøtt
Husk at give dit trægulv plejeolie

Har du et olieret trægulv, er det vigtigt at passe og pleje det efter forskrifterne, hvis du vil forlænge levetiden og bevare gløden. En af de ting, du bør gøre, er at give gulvet plejeolie.

Et trægulv, der har fået en efterbehandling med olie, er både smukt, varmt og behageligt at gå på, og det skyldes i høj grad den varme glød, olien giver brædderne og ikke mindst fremhævelsen af træets naturlige årer og strukturer. 

Vil du bevare det smukke udseende, skal du passe dit gulv godt, og det er her, plejeolien kommer ind i billedet – ikke at forveksle med oliepleje.

Hvad er plejeolie?

Plejeolie er – som navnet også antyder – et oliebaseret plejemiddel, der frisker dit olierede trægulv op og hjælper det med at bevare den varme glød. Du kan med fordel give gulvet plejeolie én eller to gange om året; det hjælper ikke kun på udseendet, det øger også modstandsdygtigheden overfor snavs og væske.

Når du køber plejeolie, skal du huske, at den skal passe til både træsort og nuværende efterbehandling, hvis du vil have det bedst mulige resultat. 

Hvordan bruger du plejeolie?

Plejeolien påføres dit gulv med en pad eller malerrulle, men inden du giver dig i kast med opgaven, skal gulvet renses med trærens og efterfølgende tørre i 6-8 timer. Vil du have størst muligt udbytte af arbejdet, kan du med fordel polere plejeolien ned i gulvet med en polermaskine.

Opgaven med at påføre plejeolie kan du sagtens klare selv, hvis du ikke er bange for at tage fat. Lyder det for omstændeligt, eller har du svært ved at finde tiden, kan du også kontakte din lokale gulvmand og bede om professionel assistance. Det tager ikke andet end et par timer, og dermed er det ikke en dyr fornøjelse – men det er til gengæld alle pengene værd, når du ser, hvordan gulvet gløder efterfølgende.

Flere Nyheder