Bryd de negative mønstre i parforholdet hos en erfaren parterapeut

04 september 2017
admin
Bryd de negative mønstre i parforholdet hos en erfaren parterapeut

Mange par havner i en situation, hvor hverdagskonflikter bygger sig op, og hvis I ikke selv er i stand til at løse konflikterne på en konstruktiv måde, så ender i med at sidde fast i en negativ spiral. Hyppige skænderier med partneren er opslidende, og I holder efterhånden op med at lytte til hinanden og bliver selvretfærdige at høre på, for det handler til sidst kun om at få ret – ikke om at høre på, hvad den anden rent faktisk siger. Af samme grund er der mange par, der opsøger en parterapeut for at få professionel hjælp til at løse konflikterne. Konflikterne kan handle om alt fra skænderier om, hvem der skal tømme opvaskemaskinen til jalousidramaer og beskyldninger om utroskab. I parforhold, hvor der er meget jalousi og kontrol, kan det være nødvendigt at lære at takle jalousien, så den ikke tager fuldstændigt overhånd. Ofte er der en tendens til, at parterne forstærker jalousien indbyrdes, hvilket forværrer alting, og derfor er det vigtigt at få brudt de destruktive mønstre og erstatte dem med nogle nye.

Skal I blive sammen eller skilles?

For nogle par er de evindelige magtkampe så opslidende, at parterne beslutter sig for, at det er bedst at blive skilt. Men de fleste, som opsøger parterapi vil gerne giver forholdet en chance til, eller de ønsker at finde en afklaring på, om det er bedst at blive sammen eller blive skilt. Utroskab kan også være en vigtig grund til at gå i parterapi, for her kan parret arbejde med de negative og sårede følelser og i nogle tilfælde genvinde tilliden og genopbygge forholdet, så det igen vokser og gror.

Vigtigt med tillid til parterapeuten

En parterapeut skal man have tillid til for at kunne åbne sig, og derfor kan det være en fordel med en gratis forsamtale. Hos parterapeut Hans Jørgen Juhler i København/Charlottenlund kan I få afstemt forventningerne med 30 minutters gratis forsamtale. Hans Jørgen Juhler har 15 års erfaring, og hans metoder tager udgangspunkt i tilknytningsteorier og bogen ”Kampen om anerkendelse” af den tyske filosof Alex Honneth. I finder mere information og kan bestille tid til en forsamtale her http://www.parterapi.info/.

Flere Nyheder